perjantai 7. kesäkuuta 2013

Aida 8 kuukautta + treenailua

Aidalla tuli 8 kuukautta täyteen! Äly vähenee iän myötä, välillä saa repiä hiuksia päästä sen kanssa :D No ei sentään, ihana pakkaus se on, vaikka paljon kovempi ja itsepäisempi onkin kuin mitä olin odottanut.


Oltiin eilen Marikan luona Lohjalla Aidan ja Taikan kanssa. Tarkoituksena oli paneutua nyt meidän ongelmiin agilityssa, ja varsinkin meidän välisen suhteen rakoilussa. Tähän mennessä olen Aidan kanssa noudattanut sääntöä "älä anna koiran voittaa vetoleikkiä, sun pitää olla se dominoiva osapuoli" -sääntöä. En ole koskaan kyseenalaistanut tätä, koska ohjeen on antanut parikin kokenutta koiran kouluttajaa. Kuitenkin itseä rupesi kovasti kiusaamaan se, ettei Aida tarjoa lelua, ei tuo sitä lähelle, ja luovuttaa lelun heti jos repimisleikki aloitetaan. Tällä tavalla sen motivointi lelulla on erittäin vaikeaa, ja lelulla motivointi on meillä tärkeää koska namitkaan ei kelpaa.

Nyt meidän välinen leikkiminen on käännetty niin, että Aida voittaa aina. Siinä puolen tunnin aikana, mitä Aidan kanssa eilen touhuttiin, huomattiin selkeä ero käytöksessä. Se rupesi TARJOAMAAN?! Ja repimään! Mun kanssa! Jäi niin hyvä fiilis nyt, näitä harjotuksia jatketaan kotioloissa :)

Agilityn puolelta tehtiin ihan alkeisharjoituksia. Siivekkeen kierron tarjoamista, etenemistä ja sen semmoista. Aidan päässä tapahtui kauheasti mietintää harjoituksien aikana, ja rupesihan se tarjoamaan myös kiertämistä tosi hyvin. Aiemmin ei ole tarjonnut, liekkö johtunut siitä että kentällä ollut muita koiria samaan aikaan/ollut jo liian väsynyt ennen treenejä. Mistä lie johtunut, mutta nyt selkeästi halusi tehdä mun kanssa töitä, en vois olla onnellisempi nyt!

Marikalle tuhannesti kiitoksia että jaksaa auttaa meitä! Näitäkään harjotteita en olisi varmasti itse keksinyt, kun Taikan kanssa ei varsinaista pohjatyötä ole koskaan tarvinnut tehdä. Saa nähdä miten tästä lähdetään kehittymään.. :) Alla kuvapläjäys parilta päivältä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti