lauantai 16. maaliskuuta 2013

Paimennusta


Oltiin viime viikon lauantaina ja tänään Aidan kanssa kokeilemassa paimennusta ja sytyttelemässä lampaisiin. Ekalla kerralla neiti oli vähän kummissaan, että mitäs tämä homma on, ja lampaan kakka oli paljon kiinnostavampaa. Tokalla kerralla kun aitaukseen mentiin, huomasi kuinka pienellä lamppu syttyi päässä ja se rupesi jo älyämään mistä on kyse.

Tänään mentiin uudemman kerran ja kiinnostus oli heti satasessa. On mulla pieni ja pätevä likka ♥ Aida tykkäsi pakata lampaita pieneen tilaan ja selkeästi jo kontrolloikin niitä jonkun verran. Kovaa tuijotteli vähän väliä. Lajina paimennus on mulle ihan täyttä utopiaa, en tiedä ollenkaan mitä mun pitäisi siellä aitauksessa tehdä, mutta onneksi Aida tuntuu osittain tietävän itse mitä tehdä. Enköhän harjotuksen kanssa mäkin opi edes jotain joskus.


Kuva: Tanja Laakso-Nieminen
Seuraavan kerran mennään koittamaan vasta pidemmällä keväällä, ehkä vasta kesällä. Nyt oli tärkeintä saada Aida sytytettyä noihin otuksiin.

Mukana viime viikolla oli sisaruksista vain Santtu sekä Morris-iskä, tänään oli hauska nähdä myös Geishan ja Minin menoa aitauksessa, Santtua unohtamatta.


Kuva: Tanja Laakso-Nieminen

Aidan omaa sivua myös päivitetty tänään :)

1 kommentti: